Aircoservice bij Autobedrijf Dallinga!

De ZOMER komt er aan!! Nu het warme weer z’n intrede doet zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de temperaturen richting tropische waarden gaan….

Heeft uw auto een airco aan boord dan is het toch wel lekker als ‘ie het dan ook doet! Niets is ergerlijker dan een airco die niet goed functioneert, de luchtvochtigheid niet juist regelt, een muffe geur verspreidt of gewoon elke dienst weigert. Om dit te voorkomen is het belangrijk de airco RUIM voor de zomer door erkend airco-specialist Dallinga te laten controleren. Dit kan onaangename verassingen voorkomen.

Hella Service partner!

Als Hella Service Partner hebben wij de kennis en ervaring en de apparatuur in huis om de airco vakkundig te servicen. Tevens zijn wij bekend met de autotype-specifieke problemen en kunnen dus voor elke auto maatwerk leveren. Bovendien adviseren wij u graag en vrijblijvend over hoe u uw airco het beste kunt gebruiken om er zo lang en zo veel mogelijk nut van te hebben; juist tijdens de zomerhitte!

Wat is het nieuwe HFO-1234yf koudemiddel?

Dit is het nieuwe koudemiddel wat vanaf 1 januari 2017 verplicht is in alle nieuwe auto’s. Echter vanaf 2012 zijn er al verschillende automerken die met dit koudemiddel werken, denk bijvoorbeeld aan Peugeot, Citroën, Ford en Opel. Vakgarage Dallinga beschikt nu al over de juiste apparatuur en kennis. Hierdoor wordt het juiste onderhoud uitgevoerd aan elk gewenst voertuig.

Waarom nieuw koudemiddel?

Het nieuwe koudemiddel HFO-1234YF is vanaf januari 2017 verplicht in elke nieuwe auto. Dit is het leven ingeroepen vanwege strengere milieuregels. Het HFO-1234yf koudemiddel is milieuvriendelijker en heeft daarbij ook een lagere CO2-emissie. Wanneer er lekkage in uw aircosysteem plaatsvindt komt het koudemiddel in aanraking met de natuur, Dit nieuwe koudemiddel heeft nagenoeg geen consequenties voor het milieu, in tegenstelling tot het voorgaande koudemiddel.

Waarom moet u uw aircosysteem onderhouden?

Een airco maakt de lucht koud. Op de koude delen van het aircosysteem slaat vocht (condens) neer. Wanneer veel vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriën en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter.

Bij gebruik van de airco worden deze bacteriën en schimmels in de auto geblazen en gaan daar rond circuleren, met nare stank als gevolg. Een slecht werkende airco kan bij mensen met gevoelige ogen of met astmatische klachten leiden tot irritaties, niezen en hoesten. Laat daarom ook eens in de zoveel tijd de filters controleren/vervangen.

 

Het aircosysteem is gevuld met het koudemiddel, deze zorgt niet alleen voor koeling maar ook voor het smeren van de airco compressor. Gedurende de tijd verliest het aircosysteem een kleine hoeveelheid koudemiddel. Hierdoor neemt de werking geleidelijk af. Wanneer een airco te lang met te weinig koudemiddel draait kan er schade ontstaan aan de airco compressor. Laat daarom uw Airco checken!

U kunt bij ons uw airco laten controleren, onderhouden, reinigen of bijvullen. wij onderhouden alles volgens de fabrieksspecificaties en wij onderhouden elk type auto!

Maak snel een afspraak!

Bel (0596-630130) of mail om een afspraak te maken voor de zomerdrukte..