22 november 2019

Op tijd motorolie en filter vervangen: erg belangrijk!
Natuurlijk is al het onderhoud aan je auto belangrijk, maar één van de meest belangrijke is toch wel het tijdig verversen van de motorolie. Motorolie heeft namelijk drie functies: smeren, koelen en vuil afvoeren. Het draaiende gedeelte van de motor wordt gesmeerd door de motorolie uit het carter; een soort verzamelbak onderaan het motorblok. Via een pomp wordt de olie naar het bovenste gedeelte van de motor gepompt. Daar bevinden zich de nokkenassen die de in- en uitlaatkleppen bedienen. In het motoroliesysteem bevind zich ook een oliefilter. Deze zorgt ervoor dat het vuil uit de olie wordt gehaald. Als motorolie niet op tijd wordt ververst en de filter niet tijdig wordt vervangen kunnen er oliekanalen dicht slibben.

Zeker met de auto’s van nu is de techniek van motoren zo verfijnd dat op tijd verversen van olie en filter nóg belangrijker is geworden!  Als het oliefilter niet op tijd wordt vervangen kan deze dicht gaan zitten. Het resterende vuil blijft dan in de motorolie aanwezig met alle gevolgen van dien. Dit kan ook invloed hebben op de oliedruk en waarschijnlijk zal het olielampje soms oplichten of, bij een nieuwere auto, een melding geven in het display van de boordcomputer.
Voorkom ernstige motorproblemen en ververs op tijd de motorolie van je auto en vergeet daarbij het oliefilter niet! 

Motorolie en filter vervangen bij Vakgarage Dallinga
Motorolie en een oliefilter vervangen bij Vakgarage Dallinga? Dat kan. Wanneer u de motorolie en een oliefilter vervangt, combineer deze dan met een kleine beurt. Tijdens een kleine beurt wordt er gecontroleerd op 30 veiligheidspunten waaronder uw remmen, verlichting, schokdempers en de accu. Alle vloeistoffen worden vervangen of aangevuld waar nodig. 
Meer weten over een kleine beurt bij Vakgarage Dallinga of een afspraak maken? Neem contact op via de mail werkplaats@dallinga.nl of bel naar 0596 – 63 01 30.