Huur/Lease

In de lease en huurwereld kennen we een aantal verschillende contract vormen.

Huur

Het huren van een auto is over het algemeen een kortlopend contract. Naast een normale daghuurprijs kennen we ook voordelige weekend- en weektarieven. Autohuur is ideaal als u voor een dag of een aantal dagen een auto nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u uw medewerker die lange dienstrit niet in zijn of haar privé auto wilt laten doen.

Financial lease

Financial lease is de zakelijke variant van koop op afbetaling. De auto is economisch van degene die de auto leaset, maar blijft juridisch in bezit van de leasemaatschappij. Als alle termijnen van de leaseperiode zijn voldaan wordt de auto eigendom van de klant.

In deze leasevorm zijn onderhoud, verzekering en houderschapsbelasting voor de klant. Hierdoor is de leaseprijs lager omdat de klant immers alle risico’s loopt. De klant moet zelf verzekering, onderhoud/ reparatie en houderschapsbelasting regelen. En de afschrijving van de auto is ook voor de klant, evenals het restwaarderisico.

Operationele Lease

Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Alle kosten van verzekering, belasting, onderhoud en afschrijving zijn voor de leasemaatschappij. Als klant loop je minder risico dan bij financial lease omdat alle risico’s bij de leasemaatschappij liggen. Hierdoor is operationele lease, relatief gezien, wel iets duurder dan financial lease. U hoeft alleen nog maar te tanken!

Shortlease

Shortlease is een vrij nieuw product in de lease wereld. Shortlease is een vorm van operationele lease met een korte leaseperiode. Shortlease is flexibel en is opzegbaar na een periode van een maand. Shortlease is de tussenoplossing tussen huur en lease. Shortlease is duurder dan lease maar voordeliger dan huren. Ook bij shortlease zijn alle vaste kosten inbegrepen zoals verzekering, houderschapsbelasting en reparatie/ onderhoud.